Nationaldagstårta 2012 – Rabarbertårta

Hey, känns den igen! Jajemensan, förra årets hit men den här gången känns det som att det gick lite bättre. Why? Tja glasyren stannade kvar på tårtan!

Ja Mr som tog tre bitar förra året tog i år bara 2, antagligen för att det inte hade cyklats några Nationaldagslopp. Dock borde det finnas mycket aptit efter att herrarna sprungit maraton på lördagen i härliga 3 grader, spöregn och 14 sekundmeter. Men, detta är inte en sportblogg så det räknas inte.

Receptet finns från förra årets lilla kalas och här kommer årets lärdommar. Kan ju tillägga att den hår tårtbottnen, det tål att sägas fler gånger, är den enklaste och absolut bästa tårtbotten jag någonsin träffat på!

* Elvispen är, kanske inte Guds gåva till bakfreaket, men ja i alla fall en fantastisk uppfinning!

* Tårtbottnen: Vispa vispa vispa ägg och socker till det blir som äggtoddy.

* Använd en blomspruta att spraya cidern över tårtbottnarna med. Vis av erfarenhet så tänkte jag undvika förra årets bortrinnande tårta då jag stänkte cider. Spraya var en helt annan sak och rekommenderas!

* Frostingen – hade i alla 600g florsocker och den blev lite, bara lite för seg, men den gick fint att breda ut. Jag rekommenderar dock två smörknivar att arbeta med. Men det skall sägas att den nog blev lite lite för seg för det gick inte för sig att göra några mönster i frostingen när den väl var fast på tårtan.

Annonser

3 reaktioner på ”Nationaldagstårta 2012 – Rabarbertårta

  1. Å vad fin den ser ut! Ska glasyren liksom vara ”kall” eller så? i vissa fall så sätter man in ”äggviteglasyr” i ugnen? ..det här verkar super. Blir så fint med den vita färgen 🙂 och gott ser det ut också..

    1. C

      Man tackar! Nej glasyren är kall och mycket seg! En annan finfin men mycket mycket söt glassyr är den från sonens 5 års-kalas – Rainbow Cake. Om det är glasyrer du är ute efter:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s