Äppelmuffins

gjorda på välling! Det trodde ni inte? Inte jag heller, men för att göra en lång historia kort, vällingen tog slut sista veckan i OZ och som tur var hittade vi ekologisk välling (Bellamys Organic), dock var den sötad (what? Why?) så den lade vi snabbt av med då vi kom tillbaka till Svedala. Men på den lilla burken fanns det ett recept på muffins, och man är ju inte den som är den, så det blev två varianter, en äpple och en med röda vinbär.

Kanske inte de mest smaskiga jag ätit men rätt saftiga och det var ju ett intressant experiment. Rätt bleka dessutom, vet inte om det hade hjälpt med mer tid i ugnen, då hade nog bara blivit torra.

Mini Apple Muffins  – 24 st (jag gjorde vanliga stora, dvs 12)

2 cups mjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1/4 cup socker
1 cup färdigblandad välling
125 g smält smör
1 ägg
2 äpplen som skalas och rivs

  • Sätt ugnen på 200 C
  • Sikta mjölet, bakpulver och kanel ner i en bunke. Rör i socker.
  • I en annan bunke, vispa ihop vällingen, smör och ägg. Blanda i äpple och rör ordentligt.
  • Häll i bland de torra ingredienserna och blanda.
  • Häll i muffinsformarna. Fyll ungeför 3/4 delar.
  • In i ugnen i ca 15 minuter.  Kolla med en sticka om de är klara.
  • Låt svalna på galler.

Lämna en kommentar