Hallon & Kokos pudding

Ja det låter inte alls lika snajsigt som på engelska, dvs Raspberry and Coconut Pudding. Eller snajsigt och snajsigt, det här känns riktigt mycket Irland och den stora Engelska ön. Rachel Allen är en dam med mycket trevliga och rediga recept. Vill du att det alltid skall kännas som en härlig söndags eftermiddag med goda vänner, då är Rachel damen för dig!

Det är blir en väldigt söt men saftig efterrätt. Hallonsylten försvinner lite grand under puddingen så ev skulle man kunna ha mer. Men den kära farbrodern klassade den här som ”antagligen den godaste efterrätt han ätit” man tackar och bugar! Lika god dan efter dessutom.

Receptet är från Delicious. Det står 6-8 men det räcker till fler.

110 g hallonsylt
250 g mjöl
3 msk  bakpulver
350 g socker
100 g kokos
3 lätt vispade ägg
350 ml mjölk
1 tsk vaniljextrakt
150 g smält smör
Grädde till servering

  • Sätt ugnen på 150 grader
  • Sprid ut sylten i bottnen på en 2 l form
  • Sikta mjöl och bakpulver i en skål
  • Blanda i resten av ingredienserna och rör om tills det är väl blandat
  • Häll i kokosmixen i formen
  • Baka i 40-50 minuter tills toppen är gyllenbrun och kakan känns ”spänstig”
  • Låt kallna lite innan servering
  • Servera med grädde

 

Det här var så enkelt så enkelt!

  • kanske kanske behövs lite mer hallonsylt.
  • vet inte riktigt vilken form som passar bäst, den här blev väldigt hög. Använde en form för att baka bröd i.
  • 45 minuter räckte fint i vår ugn.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s