Red Velvet Cake

Hey! Nu var det ett tag sen men detta var en besvikelse av rang, nästan så att en liten tår föll. Testpanelen på födelsedagsbrunchen höll med även om de kanske var lite mer milda i sina åsikter än vad jag var. Vet inte vad som kan ha gått fel men osäker på om jag kommer testa det här receptet igen eller om jag letar upp ett annat.

Kakan blev i alla fall någorlunda fin att titta på;) Dekorerade med rosa socker strössel från staterna samt silverkulor.

Receptet är från Systrarna Eisenmans Sommarens Söta men återfinns  även här.

 

Vet inte riktigt vart jag skall börja:

  • Det står inte angivet vilken storlek på formen, jag tog en normalstor. Kakan blev inte speciellt tjock och det var ett konststycke att dela den i tre delar. Skulle tro att det hade gått bättre med en form på 15 cm eller kanske 23 cm.
  • Kakan fick inte den mörka färg jag hoppades på. Vad det beror på har jag ingen aning.
  • Iom att kakan var så stor så räckte glassyren inte till att göra den tjocka och fina lager som syns på bilden. Glasyren räcker men det gäller att breda ut den tunt.
  • Använd inte rapsolja som det står. Svensk rapsolja tenderar att vara starka och karakteristiska, vilket är bra för matlagning, men inte för bakning. Tror att min fina Bohusländska olja tog överhand. Nästa gång använder jag nog hellre 1 dl smält smör.
  • Kakan smakade absolut ingen choklad över huvud taget. Om det berodde på rapsoljan eller på något annat, det vet jag inte ännu.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s