Knaprig äppelpaj

Har du några småskrynkliga äpplen på lut! Perfekt, du har basen till en knaprig liten skapelse som till och med får en skeptisk 6-åring att, kanske inte vilja ha mer men i alla fall äta efterrätt. Detta är på intet sätt nyttigt, om man inte räknar med havregrynen men å andra sidan så kan man äta det mesta bara man gör det i lagom mängd.

Knaprig äppelpaj Knaprig äppelpaj Knaprig äppelpaj Knaprig äppelpaj Knaprig äppelpaj

Smulpajer finns ju i alla dess former men jag gjorde enligt följande:

ca 6 stycken svenska äpplen
1/2 dl muscovadosocker
100 g smör

smuldeg:
100g smör
2 dl havregryn
2 dl muscovadosocker

  • Sätt ugnen på 220 grader.
  • Dela äpplena i mindre bitar och skär bort ev fula bitar.
  • Smält smör i stekpannan och häll på äppelbitarna.
  • Fräs dem en stund innan du häller på muscovadosockret. Rör om ordentligt.
  • Stek en stund tills äpplena är mjuka och fint bruna.
  • Lägg över äppelkompotten i ungsfast form eller pajform.
  • Rör samman smör, havregryn och muscovadosocker.
  • Smula över äppelkompotten.
  • In i ugnen i ca 20 minuter.
  • Låt svalna något och server sedan med lätt vispad grädde.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s