Midsommartårtan även kallad Drömbomben

Några dagar sent men det gör inget! Denna lilla tårta lämpar sig under hela sommaren, så länge det finns färska bär. Egen komposition som skapades genom att blanda diverse grejer. Hej och hå vad gott! Vem kan motstå marräng, glass, vispgrädde, jordgubbar och rabarberkompott i en salig blandning.

Av bilderna att dömma så åts efterrätten först kl 22 på midsommaraftonens kväll. Barnen var vakna och åt så det stod ut ur öronen – dock var det ganska gemensam sängång för alla under 12 efter detta.

Tårtbotten kom från 7 små kakor. Kallas bla Margaretatårta, recept finns tex även här. Jag skippade dock mandeln.

2l svenska ekologiska jordgubbar

1l glass, förslagsvis Sias ekologiska hallon/vanilj

5dl vispad grädde. Mittemellan hårt och löst vispad

Några matskedar rabarbersirap

  • dela bottnen i två delar
  • Lägg en botten på ett fat. Marängen uppåt
  • lägg på rikligt med glass, varva med vispad grädde och bitar av jordgubbar (ca 1l)
  • Ringla över rabarbersirapen
  • lägg på den andra bottnen
  • lägg på grädde så att det ”rinner” över kanterna
  • strö ut jordgubbar ovanpå så att de ligger huller om buller och även ramlar ner på kanterna
  • Voilá!
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s