Mintchokladmousse

ni vet när det är så gott att man=jag glömmer att fota mästerverket innan man=jag ätit upp halva? Så var det den här gången. Dessutom en suddig bild.

Perfekt avslutning på middag i goda vänners lag. Lamm grillat på rotesserin med klyftpotatis och härlig sås. Underbart sällskap och härligt frisk halländsk skogsluft.

minchokladmousse

Enkelt recept som är en kombination av många. Räcker till fyra lagom små efterrätter.

2 äggulor
2 dl vispad grädde (inte för hårt, snarare åt det lösa hållet)
100g mintchoklad

  1. Smält chokladen i vattenbad eller micron
  2. Rör ner äggulorna i chokladsmältet
  3. Rör ner chokladblandningen i den vispade grädden
  4. Portionera ut i formar och låt stå kallt i minst en timme

Här kan man dekorera med min favorit kanderade pecannötter. Men då gäller det att ha koll på nötterna och inte prata för mycket med gästerna. Därför blev det i det här fallet i stället en bit vit choklad med jordgubbar som dekoration.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s