Chokladfondant… Eller muffins

Hittade en vad som verkar finfin bok av en fransk kock på biblioteket. Gott utan gluten.

image

image

image

Middag med vänner gjorde det värt att testa en chokladrik liten grej, men… Det blev inte det minsta likt en fondant trots två omgångar varav den sista fick mycket kortare tid i ugnen. Iofs saftiga och goda som muffins…

Till 5 st.
100 g mörk choklad
90 g smör
3 ägg
100 g socker (tog kokossocker)
45 g rismjöl
8 g tapiokamjöl

• sätt ugnen på 180 grader
• smält choklad och smör tillsammans. Blanda ordentligt.
• vispa samman ägg och socker.
• tillsätt choklad och smörblandningen och vispa ordentligt.
• blanda mjöl och tapiokamjöl och tillsätt i äggblandningen.
• dela upp degen i 5 delar à 100g och skär i små rundlar eller tryck ut degen i små formar.
• grädda i ca 20-25 minuter.

Jo:
• det blev ingen deg – det blev en smet.
• det blev betydligt mer än till 5 st.
• hade inne första omgången i 20 min och den andra i 16 minuter. Båda blev torra – iofs saftiga – men inte det minsta rinniga.

Lämna en kommentar