Dajmtårta

Mums på en lite regnig lördagkväll på semestern. Min blev dock högre och inte alls så kladdig inuti trots att jag tog ut den tidigare, så passa på bottnen.


Recept från Lantliv Mat & Vin nr 5, 2016.

  • 200g smör
  • 100g mörk choklad
  • 4 ägg
  • 3dl socker
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 3dl mjöl (använde vetemjöl ddnna gång men misstänker att mandel och lite rismjöl går fint)
  • 2 dubbel dajm
  • 3 dl grädde
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Lägg bakplåtspapper i bottnen på springform.
  3. Smält smöret och blanda i den hackade chokladen. Rör runt till jämn blandning.
  4. Vispa socker och ägg pösigt. 
  5. Vänd i chokladsmörer.
  6. Sikta i kakao, vaniljpulver, bakpulver och mjöl och blanda.
  7. Hacka en dubbeldajm och blanda i.
  8. Häll i bakformen och grädda i ca 35 minuter. Känn så att den är lös i mitten nör du tar ut den.
  9. Sätt ibkylskåp några timmar.
  10. Vispa grädden och lägg på kakan.
  11. Hacka dwn andra dubbeldajmen och strö över tårtan.
Annonser

En reaktion på ”Dajmtårta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s