Vaniljpannacotta med passionsfrukt

Påsken sladdar vidare, idag kall och bitigt men utan krav. 

Vi åt grillad kyckling med härligt vårig potatissallad. Avslutade med superenkel vaniljpannacotta tillsammans med passionsfrukt för oss vuxna och hallonsylt för barnen.

Vaniljpannacotta är enkelt och vet inte vart receptet kommer från men hur som helst:

  • 2 gellatinblad
  • 5 dl grädde
  • 1/5 dl socker
  • 1 tsk vaniljpulver
  1. Lägg gellatinblad i vatten i 5 minuter.
  2. Värm grädden med sockret, det får inte koka.
  3. Krama ur gellatinbladen, vispa ner dem i en del av gräddblandningen. Vispa sedan ihop allt med gräddblandningen
  4. Rör i vaniljpulvret.
  5. Häll upp i serveringsfat och ställ kallt i minst tre timmar.
  6. Servera med passionsfrukt, eller tex hallonsylt.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s